T K

Ağaoğlu Şirketler Grubu

Proje İçeriği

Ağaoğlu Şirketler Grubu, inşaat grubu bünyesinde ürettiği ticari ünitelerin büyük kısmını elinde tutarak, Kira üzerinden belirli bir gelir elde eden firmalardan birisi. Mevcut koşullarda inşaat sektörünün yavaşlaması ile bu gelir kalemi ciddi anlamda önem taşımaya başladı. Ancak yine ekonominin kötü gidişi nedeniyle, Kiracıların sabit kira üzerinden kira ödeyemiyor olması nedeniyle şirket Ciro üzerinden belirli bir yüzde belirleyerek, "Sen kazandıkça bana kazandır" modeline geçiş yaptı. Ancak beyana dayalı bu kira sistemi bir yerden sonra güven sorunları oluşturmaya başladı ve bu nedenle bir sistem kurulması ihtiyacı doğdu. İlk aşamada Maslak 1453 özelinde çalışmaya başladığımız sistemde , POS yazılımları olarak bilinen yazılımlara entegre olarak saatlik ; İşlem türü (satış, iade, ikram, iptal, bahşiş), miktarı, saati, işlem no'su ve KDV oranı rakamlarını almaya başladık. İlk aşamada Ciro bilgisini aldığımız mağazaların, proje başlangıcından bu yana 8 aylık sürede Lokasyon bazlı Ciro, Hit saatleri, ortalama satış eğrileri ve satış /transection sayısını elde etmeye başladık. Bu aslında Site Yönetimi olarak da bölgelerde bulunduğumuz için potansiyel analizi ve işbirliktelikleri için tabanlık oluşturdu ve şu anda Faz 2 için hem POS tarafındaki yazılımlarla belirli bir standart oluşturma ve sipariş takibi ile ilgili çalışmalara başladık. Maslak 1453 ün mevcut altyapısı nedeniyle, Kameralar üzerinden yoğunluk haritası verisi ile birleştirerek, dükkanların verimliliğini ölçmeyi ve dizaynda değişiklikler yapmayı hedefliyoruz.


Projenin Amacı

0


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

işleyişin hem kurum içi hem de kurum paydaşları (kiracılar) lehine iyileşmesi için yapılan bir çalışmadır. Eğer kiracılarımız daha cok para kazanırsa biz de yüzde sayesinde daha fazla kazanıyor olacagız. bu nedenle ornegin saat 12.00 - 13.00 arasında düşük iş yapan bir yiyecek dükkanı için diğer kiracımız / site sakinimiz Üniversite ile ortak bir proje geliştirmeyi hedefliyoruz.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Bu proje havalimanlarında marka bağlılığı sartıyla hayata geçirildi. fakat bizim projemizde kiracılarımız mevcut yazılımlarını değiştirmeksizin kullanabiliyorlar. toplam 19 farklı lokasyonda 900 üzeri kiracı için dizayn edilen bu proje ile * dükkanların ortalama gelir bilgisi (bir bakıma ticari endeksi) * lokasyonun ortalama ziyaretçi endeksi * eğilimler ve ortak işbirliktelikleri * Kiralama birimimizin ticari tüm faaliyetlerinin özeti (tahmini 2019 geliri, 2020 projeksiyonu) belirlenecektir.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Direkt Ali Bey onayıyla projeyi hayata geçirdim.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Satış ve Finans


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Faz 1 verilerine göre tebliğ edilen rakamlarla gerçek gelirler arasında yiyecek içecek sektöründe %40 lık bır fark gözüküyor. Son aylarda takip edilen kiracıların daha doğruya yakın beyanda bulundukları, düzeltmelerin daha kolay gerçekleştiği gözükmekte. bununla birlikte toplu iptal işlemlerinin uyarı oluşturması sayesinde iş yeri sahiplerinin de çalışanlarla ilgili fraud işlemleri tespit ettiğini gördük.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

5 kişi, 2 BT personeli, 3 Kiralama personeli.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

daha önce franchise firmalara danışmanlık desteği veren Vinya yazılımdan kısmi destek aldık.